Hopp til hovedinnhold

Nyhetsarkiv

Viser 226 nyheter fra nyhetsarkivet

Evaluering av snøskredvarslene under ekstremværet Ingunn i januar 2024

Evalueringen fokuserer på fylkene Nordland, Troms og Finnmark for dagene som var omfattet av ekstremværet «Ingunn», altså onsdag 31.januar og torsdag 1.februar, og evaluerer hvor godt snøskredvarslene «traff».

Publisert: 07.05.2024 Nyheter - Snøskred

NVE lanserer nye kartdata

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har nylig lansert nye og forbedrede kart som viser snøskredterreng i Norge.

Publisert: 25.04.2024 Nyheter - Snøskred

Betydelig snøskredfare på Vestlandet

Snøskredfaren varierer i Nord- og Sør-Norge. Det er betydelig skredfare på Vestlandet på fredag og det vil være fare for naturlig utløste skred. I Nord-Norge går det mot lav skredfare i starten av påsken. Vi anbefaler alle å lese varslet på varsom og gjøre egne vurderinger av den lokale snøskredfaren.

Publisert: 21.03.2024 Nyheter - Snøskred

Offpiste-kjøring nær skianlegg i påska

Påsken er høysesong for skikjøring. Dersom du skal kjøre utenfor de preparerte løypene anbefaler vi at du er varsom, og at du undersøker om det er skredterreng der du skal kjøre.

Publisert: 21.03.2024 Nyheter - Snøskred

status snøskredfaren i landet

Publisert: 20.03.2024 Nyheter - Snøskred

Slik får du gode skiopplevelser i påskefjellet

Hvis du skal på topptur i påsken, anbefaler vi at du bruker Varsom-appen både når du planlegger tur og underveis på turen. Gode turforberedelser kan bidra til at turen både blir tryggere og bedre.

Publisert: 18.03.2024 Nyheter - Snøskred

Toppturapp og guidemøter – tiltak for å unngå at tilreisende omkommer i snøskred

I dag lanserte reiselivsnæringen sammen med Politiet, Snøskredvarslingen i NVE og CARE UiT flere tiltak for å redusere antallet skredulykker i Troms. Blant tiltakene er toppturapp og online guidemøter for sertifiserte guider.

Publisert: 04.03.2024 Nyheter - Snøskred

Du og 8058 andre har bidratt til at snøskredvarslingen har blitt bedre

Hittil i vinter har 8059 observasjoner delt i Varsom appen bidratt til at snøskredvarslene har blitt bedre og mer presise. Ved å dele det du ser og hører i fjellet får snøskredvarslerne på vakt vite hvordan forholdene i fjellet er, da blir også varslene bedre.

Publisert: 29.02.2024 Nyheter - Snøskred

Snøskredfare i områder som ikke har daglig varsling

Der hvor det er bratt nok kan det løsne snøskred. Det gjelder uansett om du ferdes i en region som har daglig oppdaterte snøskredvarsler eller i områder utenfor en slik region.  I går løste skiløpere ut et skred på Gålå som ligger utenfor en av våre ordinære varslingsregioner.  

Publisert: 27.02.2024 Nyheter - Snøskred

Vinterferien i Sør-Norge starter med betydelig snøskredfare

Grumsete vær på fredag gir betydelig snøskredfare i flere regioner. På lørdag ventes det bedre vær og de som skal til fjells oppfordres til å sjekke oppdatert skredvarsel på Varsom.no og i Varsom app.

Publisert: 15.02.2024 Nyheter - Snøskred

Til deg som skal kjøre utenfor preparerte skiløyper i vinterferien

Det er snart vinterferie og mange har planer om en tur i skibakken. Flere velger også å kjøre utenfor skianleggenes preparerte løyper. Om området rundt skianlegget er skredterreng, må man være klar over at det er en risiko for å bli tatt av snøskred.

Publisert: 12.02.2024 Nyheter - Snøskred

Svært lett å løse ut snøskred i Nordland og på Vestlandet i helgen

Skal du ut på tur i helgen bør du unngå terreng med fersk fokksnø. I Nordland og på Vestlandet kan det være svært lett å løse ut skred. I fjellet i Sør-Norge kan skred som løsner bli svært store.

Publisert: 08.02.2024 Nyheter - Snøskred

Ledige plassar på 4B observatørkurs vinteren 2024

Me vil denne vinteren tilby eit begrensa antal plassar på vårt 4B - vidaregåande observatørkurs til eksterne deltakarar

Publisert: 24.01.2024 Nyheter - Snøskred

Den vanskelige minefelt-situasjonen

Snødekket oppleves som stabilt mange steder, men plutselig kan det «smelle». Tilsynelatende ut av det blå. Kombinasjonen Vedvarende svakt lag og moderat snøskredfare er uforutsigbar og vanskelig å få tak på. Dette er situasjonen i store deler av Nord-Norge og indre deler av Sør-Norge nå.

Publisert: 04.01.2024 Nyheter - Snøskred

Atmosfærisk elv kan gi økende fare for snøskred, sørpeskred, jordskred og flom i helgen

NVE sender ut en forhåndsmelding om at det kan komme farevarsler for flom og skred inn mot helgen.

Publisert: 12.12.2023 Nyheter - Snøskred

Sesongstart med svake lag i snøen

Snøskredvarslingen starter med daglig regional varsling den 1. desember, og kan allerede nå si at det er skredproblemet «vedvarende svakt lag» de som drar til fjells må forholde seg til i dagene fremover.

Publisert: 30.11.2023 Nyheter - Snøskred

Endringer sesong 2023/2024

Vi kommer til å gjøre noen endringer  i varselet denne sesongen. Den største synlige endringen vil være at vi kommer til å publisere kun faregraden for overmorgen og ikke et fullt varsel lenger. Motivasjonen er å øke kvaliteten for morgendagens varsel. I tillegg skal vi sende ut forvarsel ved mulighet for stor eller meget stor snøskredfare til beredskapsaktører tre til fem dager fram i tid. Dette er i tråd med internasjonal praksis.

Publisert: 30.11.2023 Nyheter - Snøskred

Fare for å løse ut store skred både i Nord- og Sør-Norge

Det er betydelig skredfare mange steder. Vær klar over at selv om været roer seg er det lett å løse ut skred. Her får du en status på snødekket inn mot sesongstart for snøskredvarslingen 1. desember.

Publisert: 24.11.2023 Nyheter - Snøskred