Fredag venter vi stor snøskredfare i store deler av Sør-Norge, mens det er sendt ut varsel om jord-, sørpe- og flomskredfare på gult nivå for Vestland, Møre og Romsdal og Trøndelag.
På grunn av ekstremværet Ingunn ventes det i Nordland og Troms stor og betydelig snøskredfare. Det er også fare for jordskred, sørpeskred og flomskred på gult og oransje nivå.
Modernisering og gode brukeropplevelser har stått sentralt når Norges største nettsted for naturfarevarseler skulle bli ny.
Alle som ønsker det kan nå motta flom-, jordskred- og snøskredvarsel på e-post eller SMS. NVE har i samarbeid med Statens vegvesen og Meteorologisk institutt utviklet en abonnementsløsning for varsler om naturfare.
Nettsiden til Regobs har nå blitt enda bedre. Med ny kartløsning, enklere funksjonalitet og sikrere innlogging, ser vi fram imot ferske og viktige naturfareobservasjoner fra dere brukerne.
Ser du snøskred, vann på avveie eller andre naturfarer? Meld det inn via Varsom Regobs appen. Da får både varslingstjenestene og andre som ferdes i fjellet glede av observasjonene dine.
Vårflomsesongen er i gang! Hvordan kan kunnskap om tidligere flommer komme til nytte, og hvordan kan du bidra?
24. oktober lanseres en ny tjeneste for å overvåke snø, innsjøis og flommer med satellittdata. Data fra Sentinel-satellittene kan vises og analyseres i en ny modul av nettportalen Xgeo.no. Hensikten er å bedre samfunnets evne til å håndtere flom- og skredfare, samt utfordringer knyttet til islagte vann og elver.
Da bør du lese denne artikkelen!
Det er generelt mindre snø enn normalt på breene i Jotunheimen. Man bør være ekstra varsom ved ferdsel på bre i påska og utover våren.
Til tross for hundrevis av nedbørmålere, er det fortsatt usikkert hvor mye nedbør som faller årlig i Norge. Nå har forskere ved Meteorologisk institutt (MET) og NVE tatt i bruk robuste hydrologiske modeller, satellittbilder av snø og målinger av vannføring i elver og bekker i jakten på riktige mengder av regnvann og snø.
I løpet av de siste fem-seks årene har MET, SVV, NVE og Bane Nor etablert og oppgradert en god del værstasjoner for å sikre best mulig datagrunnlag til varslingstjenestene på Varsom.
De neste fire årene skal forskere finne ut hvordan digital teknologi kan bidra til å redusere samfunnsrisikoen relatert til naturfarer som oppstår på grunn av klimaendringer.
Status pr 09:00 13.des. 2018: Nå er oppdatering gjennomført og skuta flyter. regObs er i normal drift.
Juryen begrunner tildelingen med at klimaendringer medfører økt ekstremvær, og dermed behov for gode verktøy for å distribuere brukertilpassede naturfarevarsler
På bakgrunn av økning i bevegelsene og stor sensitivitet for regn hever NVE farenivået til gult for fjellpartiet Veslemannen i Romsdalen.
I Sør-Norge er det mange steder mer snø enn normalt, og selv om snøen stort sett er til nytte og hygge, er det enkelte som bekymrer seg over at snømengdene nå blir vel store for hus- og hyttetakene.