Hopp til hovedinnhold

Ser du skred og andre faretegn?

Publisert: 28.05.2020

Ser du snøskred, vann på avveie eller andre naturfarer? Meld det inn via Varsom Regobs appen. Da får både varslingstjenestene og andre som ferdes i fjellet glede av observasjonene dine.

Bruk Varsom Regobs appen for å melde inn faretegn. Illustrasjon: Varsom

Med Varsom Regobs appen kan du melde inn flere typer naturfarer. Bruk appen til å melde inn snøskredaktivitet, snøsmelting, jordskred, sørpeskred og mye vann i vassdragene og flom på steder der det vanligvis ikke er flom. 

For å ta i bruk appen må du laste den ned via app store eller google play, du må opprette en bruker og velge «favoritttema». Det er enkelt å bytte frem og tilbake mellom de ulike temaene, så fortvil ikke om du har valgt «snø» og kommer over en flomstor elv.

Ser du et fersk snøskred meld det inn i følgende steg:

Link til video.

Ser du vann på avveie og oversvømte områder gjør du slik:

Link til video.

Men om du ser tegn på jordskred og sørpeskred kan det enkelt meldes inn på denne måten:

Link til video.

Når du deler det du ser i Varsom Regobs appen får både varslingstjenestene i Varsom informasjon om forholdene og andre som er ute kan ta dine faretegn til følge.

Du kan lese mer om Varsom Regobs på https://varsom.no/regobs/

Har du ikke muligheten til å bruke Varsom Regobs, kan du sende også bilder av oversvømmelser, flom- og erosjonskader, jord-, sørpe- og flomskred med e-post på flom-jordskredvarsling@nve.no