Hopp til hovedinnhold

Varslingen i NVE rammet av streik

Publisert: 03.06.2024

Oppdatering 03.06.2024: Streiken er nå over, og NVE sine varslingstjenester er i normal drift. 

Oversikt over varslingsrommet for flom- og jordskredfare.

Oppdatering 02.06.2024:
Streiken er trappet opp fra mandag 3. juni og store deler av personalet som har ansvar for å vurdere fare for flom og skred, samt støttefunksjoner er nå tatt ut i streik. Vårt overvåkings- og varslingsarbeid er ikke lenger fullt operativt.

Vi planlegger for at flomvarsler kan sendes ut til og med torsdag, men disse blir ikke kvalitetskontrollert og kan bli påvirket av feil eller utfall i underliggende tjenester. Vakttelefonen for flomvarslingen er bemannet til og med torsdag. Det vil ikke bli sendt jordskredvarsler, og vakttelefonen for jordskredvarslingen vil være ubemannet.

Overvåkingen av vannstand og vannføring i Norge er automatisert og det vil være mulig å følge med på vannføringen på sildre.nve.no.

På grunn av streiken har vi ikke mulighet til å rette data som er feil, eller å gjenopprette stasjoner som faller ut.

_________________________________________________________________________________________________

Publisert 24.05.2024:

Akademikerne streiker fra fredag 24. mai. Vårt overvåking- og varslingsarbeid opprettholdes på et minimumsnivå for å forebygge skade på liv, helse og verdier. Snøskred- og isvarslingen er påvirket, og innholdet i varslene vil være begrenset eller mangle helt. Flom- og jordskredvarslingen vil foregå tilnærmet normalt.