Hopp til hovedinnhold

Oppdatert informasjon om vårflommen.

Registrer flom og skredskader her  - eller i Varsom-appen. 

Nyhetsarkiv

Viser 38 nyheter fra nyhetsarkivet

Fremdeles mye snø i fjellet på Østlandet og i Trøndelag

I begynnelsen av mai er det klart at det fremdeles er en hel del snø igjen i fjellet på Østlandet og i Trøndelag. Flere steder er det nå like mye eller mer snø enn det som det var for 14 dager siden.  

Publisert: 03.05.2023 Snørapporter fra NVE

Vår i lavlandet – vinter i fjellet

Data fra NVEs snømodeller og målestasjoner viser at våren har kommet til lavlandet og snøen har begynt å smelte. I fjellet er går det mot vår, men enkelte steder er det mer snø på målestasjonene enn det det var for bare noen uker siden.  

Publisert: 18.04.2023 Snørapporter fra NVE

Mye snø i påsken 2023

Det er mange år siden vi har hatt like mye snø, landet sett under ett, som det vi har til påske i år. Målestasjonene og snøkartene til NVE viser at det er mer snø enn vanlig mange steder i landet.

Publisert: 29.03.2023 Snørapporter fra NVE

Snørapport - Snømengder i Norge per 26. mai 2022

Våren kommer med snøsmelting, men fremdeles ligger det en god del igjen av vinterens snømengder på Nordvestlandet, i Trøndelag og Nord-Norge.  

Publisert: 26.05.2022 Snørapporter fra NVE

Snøforhold per 10. mai 2022

Mens det i Sør-Norge, og særlig på Østlandet er svært så vårlig i lavlandet, kommer vinteren stadig på gjenvisitt i Nord-Norge. Flere steder i i Nord-Norge og på Nordvestlandet er det fremdeles en god del snø, mens det vårlige været har tæret på snømengden i resten av Sør-Norge

Publisert: 11.05.2022 Snørapporter fra NVE

Snøforhold mandag 25. april 2022

Det vårlige været har tæret på snømengdene flere steder i landet. På Østlandet er det lite snø igjen, mens det fremdeles er over 2 meter med snø igjen på flere målestasjoner på Vestlandet. I Nord-Norge er det også litt mer snø enn normalen.  

Publisert: 26.04.2022 Snørapporter fra NVE

Snøforhold onsdag 6. april 2022

Påskeuken nærmer seg og rundt 90 % av Norge er fortsatt dekket med snø. Østlandet har hatt en tørr og snøfattig vinter, og det kan dermed være lurt å sjekke snøforholdene og skiføret lokalt for du pakker skiene. Resten av landet har snøforhold som kan karakteriseres som «normale» eller «snørike» for påsketiden.

Publisert: 06.04.2022 Snørapporter fra NVE

Snørapport - Snømengder i Norge per 17. mars 2022

I løpet av de siste to ukene har det vært litt påfyll av snø i fjellet, mens varmt og vårlig vær har gjort at mye av snøen i lavlandet har smeltet.

Publisert: 17.03.2022 Snørapporter fra NVE

Snøforhold i Norge per 1. mars – rekordmye snø i flere fylker

Snøkartene på SeNorge.no viser at denne vinteren er den mest snørike vinteren på 40 år Nordvestlandet, i Trøndelag og i Troms og Finnmark. På Østlandet og stedvis på Vestlandet så det mørkt og grønt ut på starten av vinteren, men flere steder kom det en meter med snø og mer i løpet av februar som bedret forholdene.

Publisert: 01.03.2022 Snørapporter fra NVE