Hopp til hovedinnhold

Oppdatert informasjon om vårflommen.

Registrer flom og skredskader her  - eller i Varsom-appen. 

Nyhetsarkiv

Viser 20 nyheter fra nyhetsarkivet

Husk ispigger og kasteline når du skøyter på islagte vann

Etter en usedvanlig lang kuldeperiode er det mye is på vannene i år. Selv om mange vann fortsatt vil være farbare i vinterferien, må man være forsiktige på de store innlandsvannene på Østlandet, Sørlandet og Vestlandet. NVE oppfordrer alle til å tenke på sikkerhet før de legger ut på islagte vann.

Publisert: 19.02.2021 Nyheter - Isvarsling

Isvarslingen 2020/21 er startet

Isvarslingen har startet sesongen igjen. En gjennomgang av landet vårt viser islegging på de aller minste vannene over 800 moh i nord og 1500 moh i sør.

Publisert: 02.10.2020 Nyheter - Isvarsling

Hvem forulykker på is?

NVE har registrert isulykker siden 2006. I denne perioden har hele 52 personer omkommet. Vi har nå fininndelt ulykkene etter type ferdsel. Det viser seg at hele 65 % av de omkomne gikk til fots, kjørte snøskuter eller fisket på isen. Hittil i vinter er det tre omkomne, en snøskuterkjører og to isfiskere.

Publisert: 15.05.2020 Nyheter - Isvarsling

Is på vann - Påska 2020

Det går mot vår og isen på kystnære vann i lavlandet fra Nordland og sørover svekkes raskt. Særlig svekket er isen langs kysten fra Trøndelag til Østlandet. I påskefjellet er det derimot ennå gode isforhold i hele landet.

Publisert: 03.04.2020 Nyheter - Isvarsling

Kjenner du "svekket is" - kartet for islagte vann?

Det er fortsatt uvanlig store svake partier med svak is på vannene i lavlandet helt nord til Nordland, etter langvarig mildvær med regn og snøsmelting. Dette gjelder spesielt der vann strømmer under isen, slik som ved innløp, utløp og i trange sund. Dette gjelder også overføringer av vann i forbindelse med kraftverk og reguleringer. Kartet med svekket is på Iskart.no gir deg informasjon om hvor dette er et problem.

Publisert: 26.02.2020 Nyheter - Isvarsling

Hold avstand til innløp, utløp og trange sund

Etter langvarig mildvær med regn og snøsmelting i lavlandet er det nå uvanlig store svake partier der vann strømmer under isen, slik som ved innløp, utløp og i trange sund. Dette gjelder helt opp til og med Nordland.

Publisert: 14.02.2020 Nyheter - Isvarsling

Flere skøyteulykker i trange sund

Det er nå betydelig svakere is enn i en kaldere vinter der vann strømmer under isen. Sist helg registrerte vi fem hendelser hvor skøyteløpere gikk gjennom isen på slike steder

Publisert: 17.01.2020 Nyheter - Isvarsling

Is på vann - jula 2019

Mildvær og snøsmelting har tæret på isen i lavlandet. Med kaldere vær i romjulen, islegges vannene på nytt, men vær tålmodig til isen er tykk nok er oppfordringen fra Isvarslingen! 

 

Publisert: 23.12.2019 Nyheter - Isvarsling

Nå smelter isen i lavlandet i sør

Det er stor fare for å gå gjennom isen i lavlandet i Sør-Norge. Mildvær tærer på isen fra oversiden, og særlig på Østlandet er det stor vannføring som tærer på isen også fra undersiden.

Publisert: 22.11.2019 Nyheter - Isvarsling