Hopp til hovedinnhold

Nyhetsarkiv

Viser 188 nyheter fra nyhetsarkivet

Høysesong for tilreisende skiturister og høysesong for snøskredulykker

NVE og Innovasjon Norge ber reiselivsnæringen informere tilreisende om snøskredforholdene i Norge. Våren er høysesong er for skiturisme til Norge, og da de fleste skredulykkene skjer. 

Publisert: 10.03.2023 Nyheter - Snøskred

Vind og nysnø gir betydelig skredfare inn mot helgen

Har du vinterferier eller skal du bare til fjells for helgen? På Svalbard, i deler av Troms, i Nordland og på Nordvestlandet venter vi betydelig skredfare og fare for naturlig utløste skred. Vind og nysnø har skylden for det.

Publisert: 02.03.2023 Nyheter - Snøskred

Oppdatert Varsom app

Har du ein gammal versjon av Varsom app? Då går du glipp av mange nye funksjonar, og det vil snart ikkje vere mogeleg å sende inn dine observasjonar lengre. Oppdater appen og få det nyaste nye.

Publisert: 28.02.2023 Nyheter - Snøskred

Viktig å være bevisst på snøskredfaren i nærheten av skianlegg

Mange tilbringer vinterferien i skibakken. Velger man å stå utenfor preparerte løyper, må man behandle dette som turterreng, og sette seg inn i hvor det kan gå snøskred.

Publisert: 24.02.2023 Nyheter - Snøskred

Snøskredfare ved inngangen av vinterferien

I dag begynner vinterferien i store deler av Sør-Norge. Snøskredfaren endrer seg hurtig fra dag til dag og gjennom døgnet på grunn av lavtrykksaktivitet. Fokksnø er hovedproblemet på grunn av nysnø og vind. Les oppdatert varsel på varsom.no.

Publisert: 17.02.2023 Nyheter - Snøskred

Faregrad 2-moderat kan være dødelig. Lær deg å mestre lokalt ustabile forhold

Vi kan se på faregraden som en rask oppsummering av hvor sannsynlig det er at skred skal løsne og hvor store de kan bli. Den sier ikke noe om i hvilket heng du kan utløse skred, hvilket utløpsområde som er utsatt eller om/hvor du kan løse ut skred fra avstand.

Les historien om Jens og Hedda som nyter etterlengt påfyll av fersk nysnø.

Publisert: 20.01.2023 Nyheter - Snøskred

Svært lett å løse ut snøskred

Flere steder i landet er det nå svært lett å løse ut snøskred. Rådet fra snøskredvarslingen er å unngå skredterreng de neste dagene.

Publisert: 29.12.2022 Nyheter - Snøskred

Snøskredvarslingen jobber også i julen

Sånn som mange andre her i landet, jobber vi også i julen. Skredfaren tar ikke juleferie og det gjør ikke snøskredvarslingen heller. Fire av våre 32 skredvarslere lager et varsel på julaften som gjelder for første og andre juledag. Varselet publiseres senest kl. 1600 og da blir det likevel tid til både presanger, dans rundt juletreet og pinnekjøtt.  

Publisert: 22.12.2022 Nyheter - Snøskred

Snøskredfaren har ikke tatt juleferie

Selv om det for årstiden er lite snø mange steder, er skisesongen i gang og skredfaren på plass. Noen steder må man lete litt ekstra etter skiføre, andre steder begynner det å bli ganske bra. Slik forholdene er nå, kan vi oppsummere med: Der det er skiføre og bratt nok, kan det gå skred. Dette til tross for lite snø og varslet faregrad 1-liten og 2-moderat i hele landet.

Publisert: 08.12.2022 Nyheter - Snøskred