Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner på Regobs | Varsom.no.

Viktig informasjon til turister | Varsom.no

Varsel om flomfare, rødt nivå for Deler av Glomma

4

Rødt nivå

Publisert: Gyldig: fra 11.08.2023 07:00 til 12.08.2023 06:59
Neste varsel før:
 • Fare pågår: Fredag morgen 11. aug. 2023

Oppdatert informasjon -

Flomvarsel gult nivå gjelder nå kun for Glomma nedstrøms Øyeren. Vannføring vil fortsatt holde seg høy noen dager til, det er mye vann som skal ut av de store innsjøene.
 • Oppdatert informasjon -
  Det oransje varselet for Mjøsa er utvidet med Nes kommune. Det gule varselet for Glomma nedstrøms Vormsund, som gjelder fra 17.8., har ikke med Nes kommune, som er lagt over i det oransje varselet for Mjøsa.
 • Oppdatert informasjon -
 • Oppdatert informasjon -
  Flomvarsel for Glomma nedstrøms Vorma er nedgradert fra rødt til oransje nivå fra og med søndag. Årsaken er at vannføring og vannstand er i ferd med å kulminere på oransje nivå. Videre utvikling er følsom for hvor mye regn som kommer i løpet av den kommende uken.
 • Oppdatert informasjon -
  Oppdaterte prognoser for vannstand og vannføring i Glomma: https://www.varsom.no/nyheter/nyheter-flom-og-jordskred/prognoser-for-flom/
 • Oppdatert informasjon -
  Oppdaterte prognoser for vannføring og vannstand i Gudbrandsdalslågen og Glomma: https://www.varsom.no/nyheter/nyheter-flom-og-jordskred/prognoser-for-flom/ Man finner også sanntidsgrafer for et utvalg av vannføringsstasjoner nedenfor varslingsteksten.
Se alle oppdateringer

Konsekvens

Omfattende oversvømmelser, erosjonsskader og flomskader på bebyggelse og infrastruktur. Kan føre til stengte veier og bruer.

Råd

Hold deg oppdatert om situasjonen. Hold deg unna elver og bekker med stor vannføring. Beredskapsmyndigheter må være forberedt på at også bebyggelse og infrastruktur for øvrig kan bli utsatt for alvorlige hendelser.

Beskrivelse

Det ventes flomvannføring i Glomma nedstrøms samløpet med Vorma. Vannstanden i Øyeren v/Mørkfoss vil stige med ca. 0,9-1,2 m fra nivået fredag kl.15 på 102,8 moh.(NN54). Vannstanden kulminerer søndag eller mandag på et nivå mellom 103,7 moh.(NN54) og 104,0 moh.(NN54). For å få vannstand i NN2000, legg til 15 cm. Dette kan føre til omfattende oversvømmelser, erosjonsskader og flomskader på utsatte steder. Prognosene er usikre. Det er ventet lite nedbør i varslingsområdet de neste dagene, men flomvannstanden er sensitiv for endringer i nedbør. Det røde varslet gjelder kun for hovedvassdraget, og ikke mindre elver. Langs vassdrag i flomområdene kan stor vannføring føre til utgraving av masser ved foten av skråninger. For flere detaljer om ventet vannføring ved Rånåsfoss og Solbergfoss, samt vannstandsstigning i Øyeren, se oppdatert informasjon på varsom.no.

Vannføringsgrafer

Sanntidsdata

Vannøringsverdier

Regn og snøsmelting

Jordskredindeks (modell)

Aktsomhetsnivå
Abonner på varsler