Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner på Regobs | Varsom.no.

Viktig informasjon til turister | Varsom.no

Snøskredvarsel for region Romsdal torsdag 22.04.2021

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Vind og nysnø kan gi ustabile forhold i noen bratte heng. Vær forsiktig i leområder med nysnøflak, typisk bak rygger, i søkk og renneformasjoner.

Skredfarevurdering

Det fortsetter med snøbyger fra nordvest. Skredproblemet finnes der vinden er sterk nok til å danne flak, disse kan påvirkes av en skiløper.

I bratte sørvendte heng kan også løssnøskred løsne naturlig hvis sola kommer frem.

Tidligere observert kantkorn dypere i snødekket ligger nå beskyttet under bærende snø og er svært vanskelig å påvirke.

Skredproblemer

Nysnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Nedføyket svakt lag med nysnø

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Onsdag 21. april 2021

Det kom mye nysnø etter påske ned til havnivå. Etter dette er snøoverflata preget av sol og store temperaturvariasjoner gjennom døgnet de siste dagene. I sør- og vestvendte fjellsider er snøen smelteomdanna opp til minst 1200 moh med smelteriller i overflata. I nordvendte heng kan fortsatt snøen være tørr og lagdelt over 1000 moh.

Det er observert kantkorn mellom gammelt snødekke og snøen som kom etter påske. Få tegn på aktivitet i dette laget den siste uka.

Det har gått mange våte løssnøskred, både naturlig utløst og personuløste i det varme været i helga. Det er også observert glideskred flere steder.

Nysnø onsdag har økt snødybden på Mannen (1294moh) med ca 10 cm. Lite vind og temperatur på -4 grader.

Fjellvær

Onsdag 21. april 2021

10 mm i døgnet, opp mot 20 mm i mest utsatt område. Bris fra vest, endring til liten kuling fra nord om formiddagen. -8 °C til -3 °C på 1400 moh. Skyet. Mindre nedbør mot kvelden. Litt lavere temperatur.

Torsdag 22. april 2021

10 mm i døgnet, opp mot 15 mm i mest utsatt område. Liten kuling fra nordvest. -10 °C til -5 °C på 1400 moh. Skyet. Nedbør som snøbyger ned mot 0-200 moh.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS