Hopp til hovedinnhold

Snøskredvarsel for region Trollheimen søndag 26.03.2023

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Vær varsom i terreng der nysnøen har bundet seg i myke flak til nysnøen har stabilisert seg. Sol kan gi fare for løssnøskred i bratt terreng med ny snø.

Skredfarevurdering

I høyden kan det være lett å løse ut mindre nysnøflak på utsatte plasser som følge av ny snø og litt vind. Mest utsatt er ved rygger, skar og topper der vinden tar mest.

Om sola skulle titte frem vil det gi fare for løssnøskred i den nye snøen.

Skredproblemer

Nysnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Nedføyket svakt lag med nysnø

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Lørdag 25. mars 2023

Det har kommet mye snø i regionen i mars og det er nå normale snømengder i fjellet og betydelig mer enn normal i lavlandet. I fjellet er snøoverflaten påvirket av sterk vind 16-17 mars. Over skoggrensa er snøoverflaten stort sett hard fokksnø og avblåst på utsatte steder. Døgnvariasjon i temperatur de siste dagene har gitt et skarelag øverst i skogen og myknet snødekket på dagtid.

Det er ikke gjort observasjoner på vedvarende svake lag i det siste. I Romsdal er svakt lag av kantkorn et aktivt problem.

Fjellvær

Lørdag 25. mars 2023

Ingen nedbør av betydning. Bris fra nordøst. -22 °C til -7 °C på 1400 moh. Klarvær.

Søndag 26. mars 2023

2-6 mm nedbør i døgnet. Nedbør som snø. Bris fra vest. -23 °C til -7 °C på 1400 moh. Delvis skyet.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS