Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner her: Regobs | Varsom.no

Snøskredvarsel for region Svartisen onsdag 27.04.2022

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Det vil være lett å løse ut skred i den ferske vindtransporterte snøen. Skredfaren vil være størst der det kommer mest nysnø og vind.

Skredfarevurdering

Det vil være lett for en skiløper å løse ut skred i den ferske vindtransporterte snøen. Bygevær gjør at det vil være lokale forskjeller i skredfaren innad i regionen, og skredfaren vil derfor være størst der det kommer mest nysnø og vind. Det er viktig å omstille seg fra ferdsel på våt vårsnø, tilbake til lagdelt vintersnø.

Hvis det blir klarvær og solinnstråling mellom bygene så kan skred løsne naturlig.

Skredproblem

Nysnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Nedføyket svakt lag med nysnø

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk, 26.04.2022

Med synkende temperatur har det kommet 5-10 cm med nysnø gradvis lavere i terrenget de siste dagene. Det gamle snødekket er fortsatt lagdelt, men er nå fuktig eller gjenfryst etter en mildværsperiode forrige uke.

I indre deler av regionen over 1000 moh. kan det fortsatt være vedvarende svake lag i snødekket, men det vurderes ikke til å være et aktivt skredproblem.

Det har gått noen middels store våte løssnøskred de siste dagene.

Fjellvær, 26.04.2022

4-8 mm nedbør i døgnet. Nedbør som snø. Frisk bris fra nordvest, endring til bris fra nordvest om kvelden. -12 °C til -6 °C på 1100 moh. Delvis skyet. Bygevær vil gi lokale forskjeller i vindstyrke og nedbørmengde.

Fjellvær, 27.04.2022

4-8 mm nedbør i døgnet. Nedbør som snø. Frisk bris fra vest, endring til bris fra sørvest om ettermiddagen. -11 °C til -5 °C på 1100 moh. Skyet. Bygevær vil gi lokale forskjeller i vindstyrke og nedbørmengde.

Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS