Snøskredvarsel for region Salten torsdag 28.04.2022

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Det vil være lett å løse ut skred i den ferske, vindtransporterte snøen. Skredfaren vil være størst der det kommer mest nysnø og vind.

Skredfarevurdering

Det vil være lett for en skiløper å løse ut skred i den ferske, vindtransporterte snøen. Bygevær gjør at det vil være lokale forskjeller i skredfaren innad i regionen. Snøskredfaren vil være størst der det kommer mest nysnø og vind.

Hvis det blir klarvær og solinnstråling mellom bygene så kan skred løsne naturlig.

Skredproblem

Nysnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Vinteren er tilbake med 10-15 cm snø de siste dagene. Bygevær har gitt lokale forskjeller i snømengde og vind, slik at snøoverflaten varierer fra avblåst til vindtransportert snø av ulik hardhet og muligens løs, ubunden snø i skjermede terrengformasjoner. Det gamle snødekket er fortsatt lagdelt, men er nå fuktig eller gjenfryst etter en mildværsperiode forrige uke.

I indre deler av regionen over 1000 moh. kan det fortsatt være vedvarende svake lag i snødekket, men det vurderes ikke til å være et aktivt skredproblem.

Fjellvær, 27.04.2022

4-8 mm nedbør i døgnet. Nedbør som snø. Bris fra vest, endring til frisk bris fra vest om ettermiddagen. -11 °C til -4 °C på 1100 moh. Skyet. Bygevær vil gi lokale forskjeller i vindstyrke og nedbørmengde.

Fjellvær, 28.04.2022

6 mm i døgnet, opp mot 12 mm i mest utsatt område. Nedbør som snø. Frisk bris fra nordvest. -10 °C til -4 °C på 1100 moh. Delvis skyet. Bygevær vil gi lokale variasjoner i nedbørmengde og vindstyrke.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS