Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner på Regobs | Varsom.no.

Viktig informasjon til turister | Varsom.no

Snøskredvarsel for region Romsdal torsdag 04.04.2024

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Lokalt ustabile forhold. Stedvis kan det være lett å løse ut skred i snøen fra i natt. Vær spesielt oppmerksom i nordvendte heng høyt til fjells.

Skredfarevurdering

Tidlig på dagen kan det være lett å løse ut skred i fokksnøen som har dannet seg i leområder i løpet av natten. Litt økende vind utover dagen, kan stedvis legge opp et og annet nytt flak, men mengden tilgjengelig løs snø begrenser snøtransporten.

I nordvendt terreng, på de høyeste toppene kan det ligge svake lag av kantkorn og rim høyt i snødekket. Det kan ikke utelukkes at det er mulig å påvirke disse lagene noen få steder.

Skredproblemer

Fokksnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Dårlig binding mellom lag i fokksnøen

Vedvarende svakt lag (flakskred)

Du kan løse ut skred i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Nedsnødd eller nedføyket kantkornet snø

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Onsdag 3. april 2024

Mildværet 2. påskedag fuktet snødekket opp til 1300 moh, men under 800 moh er snødekket onsdag hardt og gjenfrosset. Over 800 moh er det tynt lag av fokksnø med varierende hardhet i forsenkninger.

I nordvendte terrengformasjoner over 1300 moh er det observert lag av kantkorn høyt i snødekket.

Onsdag er det observert lett snøfokk på utsatte plasser, men på mer lune steder er det rimkystaller på mykt underlag og er lite vind.

Fjellvær

Onsdag 3. april 2024

Ingen nedbør av betydning. Frisk bris fra sørøst. -18 °C til -8 °C på 1400 moh. Delvis skyet.

Torsdag 4. april 2024

2-4 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn opp til 100 moh om formiddagen. Frisk bris fra sørøst. -12 °C til -5 °C på 1400 moh. Delvis skyet.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS