Snøskredvarsel for region Ofoten tirsdag 26.04.2022

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:

Det finnes ustabile nysnøflak i leområder.

Skredfarevurdering

Det blir kaldere, nysnøgrensen kryper nedover, og det blir snøvær. Det vil legge seg opp ferske nysnøflak som kan løses ut av en enkelt skiløper.

Skredproblem

Nysnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Det er kommet noen få cm med nysnø i fjellet de siste par dagene. I lavereliggende områder har det vært mildt de siste dagene, men kaldere vær gjør at snødekket fryser til mange steder. Det gamle snødekket er i stor grad smelteomvandlet.

I indre deler av regionen over 1000 moh. kan det fortsatt være vedvarende svake lag i snødekket, men det vurderes ikke til å være et aktivt skredproblem.

Fjellvær, 25.04.2022

3-6 mm nedbør i døgnet. Nedbør som snø. Bris fra vest, endring til frisk bris fra nordvest om kvelden. -8 °C til -1 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Fjellvær, 26.04.2022

4-8 mm nedbør i døgnet. Nedbør som snø. Frisk bris fra nordvest, endring til bris fra nordvest om kvelden. -12 °C til -6 °C på 1100 moh. Delvis skyet. Bygevær vil gi lokale forskjeller i vindstyrke og nedbørmengde.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS