Hopp til hovedinnhold

I Varsom-appen og på beta.regobs.no kan man bytte til annet kart "Geodata Landskap (Norge)" under kartvalg i hamburgermenyen -> kart.

Snøskredvarsel for region Ofoten onsdag 28.04.2021

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Store områder har stabile forhold. Mot de høyeste toppene kan de være ustabil fokksnø.

Skredfarevurdering

OPPDATERT ONSDAG MORGEN: Høyt til fjells har det lokalt kommet mer snø enn forventet siste døgn. Myke nysnøflak kan være lett å løse for en enkelt skiløper. Skredfaren er størst i leområder over ca 700 moh

Skredproblemer

Fokksnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Nedføyket svakt lag med nysnø

Snødekkehistorikk, Onsdag 28 april 2021

Det har vært små snøbyger og vekslende vær de siste dagene.
Mot de høyeste toppene ligger det ca. 30 cm med nysnø og myke flak. Ellers er det løssnø på stabilt smelteomvandlet snødekke som preger bildet.

I solvendte sider er snøgrensen på vei oppover i terrenget, mens det i skyggesidene fortsatt er sammenhengende snø til havnivå.

I høyfjellet over 800-1000 moh. er det stedvis fortsatt vedvarende svake lag av kantkorn fra kuldeperioden i januar. Problemet er mest utpreget i indre strøk, men er også observert mer kystnært.

Indre strøk mot svenskegrensen har mer tørrsnø i fjellet enn ved kysten.

Fjellvær

Tirsdag 27 april 2021

2-4 mm nedbør i døgnet. Bris fra nordvest. -11 °C til -4 °C på 1100 moh. Delvis skyet. Snøbyger fører til lokale variasjoner i nedbør og vind.

Onsdag 28 april 2021

2-4 mm nedbør i døgnet. Bris fra nordvest. -12 °C til -4 °C på 1100 moh. Delvis skyet. Snøbyger fører til lokale variasjoner i nedbør og vind.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS