Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner på Regobs | Varsom.no.

Viktig informasjon til turister | Varsom.no

Snøskredvarsel for region Indre Troms torsdag 15.02.2024

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Lokalt ustabile forhold. Vær forsiktig i leområder med fersk fokksnø. Det finst også områder med vedvarende svake lag i fjellet.

Skredfarevurdering

Etter flere dager med kraftig vind er det lite løs snø å flytte på, men i utsatte områder der vinden er kraftigst torsdag kan det fortsatt dannes ustabile fokksnøflak i leheng.

Enkelte steder kan det utløses skred på vedvarende svakt lag av kantkorn. Vær forsiktig i overgangen mellom tynt og tykt snødekke. Hold avstand til terreng om du opplever drønn, skytende sprekker eller andre faretegn.

Skredproblemer

Fokksnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Nedføyket svakt lag med nysnø

Vedvarende svakt lag (flakskred)

Du kan løse ut skred i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave en bil eller ødelegge et lite hus (str 3).

Kantkornet snø under skarelag

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Onsdag 14. februar 2024

Sterk vind fra sørøst preger snøoverflata. I fjellet veksler det mellom fokksnøflak av varierende hardhet, skare og avblåste rygger og rabber. I vindskjermede formasjoner og områder som dalfører i le for vind fra sørøst kan det ligge løs snø. Det samme gjelder i skogen.

Rundt skarelaget fra 29. januar er det observert vedvarende svakt lag av kantkorn. Før helgen var ikke det noe stort problem, men observasjoner fra naboregionene viser at dette laget har utviklet seg mer og mer.

Fjellvær

Onsdag 14. februar 2024

Ingen nedbør av betydning. Stiv kuling fra sørøst. -23 °C til -12 °C på 1100 moh. Skyet. Sørøstølig sterk kuling utsatte steder.

Torsdag 15. februar 2024

Ingen nedbør av betydning. Liten kuling fra sørøst. -19 °C til -6 °C på 1100 moh. Skyet.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS