Hopp til hovedinnhold

Oppdatert informasjon om vårflommen.

Registrer flom og skredskader her  - eller i Varsom-appen. 

Snøskredvarsel for region Indre Troms søndag 26.03.2023

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Vær forsiktig i leområder med fokksnø, særlig i eller nært terrengfeller. Det finnes også vedvarende svake lag som kan påvirkes der snødekket er tynt.

Skredfarevurdering

Kaldt og klart og lite endring i skredfaren. Fokksnøflakene som ble dannet tidlig i uken vil nok ha stabilisert seg de fleste steder.

Vedvarende svakt lag rundt skarelag ligger generelt godt beskyttet under hard snø og er vanskelig å påvirke. Men vær oppmerksom der snødekke er tynt. Problemet er mest sannsynlig kun relevant i indre deler av regionen rundt Tamokdalen. Får du faretegn som drønn eller skytende sprekker er dette tegn på at det vedvarende svake laget er aktivt, og at det er lett å løse ut større skred.

Skredproblem

Fokksnø (flakskred)

Du kan løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Nedføyket svakt lag med nysnø

Vedvarende svakt lag (flakskred)

Du kan løse ut skred i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave en bil eller ødelegge et lite hus (str 3).

Kantkornet snø over skarelag

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk, 25.03.2023

Snøoverflaten er generelt vindpåvirket over tregrensen med vindpakket hard fokksnø. I skogen og i skjermet terreng finnes det fortsatt løs ubunden snø.

Det finnes stedvis kantkornlag rundt gammel mildværsskare. Disse lagene ligger generelt dypt i snødekket og er svært vanskelig å påvirke de fleste steder, noe som forklarer fravær av faretegn som drønn. Det kan likevel ikke utelukkes at de kan påvirkes enkelte steder der snødekke er tynt eller med veldig stor tilleggsbelastning.

Fjellvær, 25.03.2023

Oppholdsvær. Bris fra øst. -24 °C til -12 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Fjellvær, 26.03.2023

Oppholdsvær. Bris fra sørøst. -28 °C til -12 °C på 1100 moh. Klarvær.

Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS