Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner på Regobs | Varsom.no.

Viktig informasjon til turister | Varsom.no

Snøskredvarsel for region Helgeland torsdag 04.04.2024

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:
Vær varsom der det ligger fersk fokksnø høyt til fjells. Kaldt vær gjør at stabilisering av fokksnøen kan ta tid.

Skredfarevurdering

Det er generelt stabile forhold i lavlandet, der snøoverflaten er skare. Høyt til fjells kan det være mulig å løse ut små skred der det har lagt seg fokksnøflak. Det er kaldt vær som gjør at det tar tid før flakene stabiliseres.

Skredproblemer

Fokksnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Nedføyket svakt lag med nysnø

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Onsdag 3. april 2024

Mildvær søndag fuktet snøoverflaten i lavlandet opp til 900-1000 moh. Påfølgende kaldt vær har ført til hard skare mange steder. Høyt til fjells er snøoverflaten vindpreget.

Det ble observert drønn i snøen forrige helg. Trolig stammet dette fra et rimlag som hadde snødd ned. Problemet var nok lokalt, og de siste dagene har det ikke blitt meldt om faretegn.

Det observeres overflatekantkorn. Det kan bli et problem om det snør ned.

Fjellvær

Onsdag 3. april 2024

Ingen nedbør av betydning. Bris fra øst, endring til bris fra nord om ettermiddagen. -19 °C til -10 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Torsdag 4. april 2024

Oppholdsvær. Frisk bris fra sørøst, endring til liten kuling fra sørøst om kvelden. -21 °C til -9 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS