Hopp til hovedinnhold

Oppdatert informasjon om vårflommen.

Registrer flom og skredskader her  - eller i Varsom-appen. 

Snøskredvarsel for region Heiane lørdag 01.04.2023

Faregrad 3 - Betydelig snøskredfare

Publisert:
Unngå leområder hvor det samler seg fersk fokksnø. Det kan være lett å løse ut skred i bratt solvendt terreng på ettermiddagen.

Skredfarevurdering

Fortsatt kraftig vind i begynnelsen av dagen vil gi fokksnøflak i vestvendte leområder som kan være lette å løse ut. Stor snøtransport kan gi store skred. Fokksnøflak vil begynne å stabilisere seg når vinden roer seg men det vil ta litt tid.

Det kan ligge et svakt lag av kantkorn under fokksnøen. Utbredelsen er foreløpig usikker, men det er grunn til å være oppmerksom på at det kan være lettere å løse ut skred enn det førsteinntrykket skulle tilsi. Skytende sprekker og drønn er tydelige faretegn.

Når vinden roer seg kan solen varme opp snøen og det kan bli lett å løse ut skred i bratt solvendt terreng.

Skredproblem

Fokksnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave en bil eller ødelegge et lite hus (str 3).

Nedføyket svakt lag med nysnø

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Ubunden snø

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk, 31.03.2023

Det har kommet jevnt med påfyll av snø denne uken. Kraftig vind fra øst har gitt et vindpåvirket snødekke med store ansamlinger av fokksnø mot vest.

Det var observert kantkorn over skarelag før mildværet sist uke, men observasjoner fra søndag viste at disse var i ferd med å avrundes.

Fjellvær, 31.03.2023

1-4 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn opp til 200 moh natt til fredag. Sterk kuling fra øst. -7 °C til -2 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Fjellvær, 01.04.2023

Oppholdsvær. Sterk kuling fra øst, endring til bris fra øst om ettermiddagen. -10 °C til -2 °C på 1100 moh. Klarvær. Fra om ettermiddagen skiftende vindretning.

Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS