Hopp til hovedinnhold

Snøskredvarsel for region Heiane søndag 05.02.2023

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Lokalt ustabile forhold. Vær forsiktig i leområder med fersk fokksnø.

Skredfarevurdering

Det er lett for en skiløper å løse ut skred der snøen nylig har bundet seg til flak. Skredene kan bli middels store. Varierende vindretninger gjør at skredproblemet kan finnes i flere leheng. Leheng mot sør og øst er mest utsatt.

Fokksnøflak fra tidligere i uken forventes å gradvis stabiliseres på grunn av gunstige temperaturer.

Skredproblem

Fokksnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Nedføyket svakt lag med nysnø

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk, 04.02.2023

Natt til fredag kom det en del nysnø i regionen, med kraftig vind fra sørøst. I skjermet terreng og i skogen kan snøen fortsatt være ubunden. I høyden er snøoverflaten vindpåvirket, og består av stort sett harde flak. Det er avblåst ned til skare eller stein på utsatte plasser.

Før mildværet ble det observert rim og kantkorn i snødekket, spesielt i indre og nordlige deler av regionen. Fukt og varme antas å ha nøytralisert svake lag i snødekket. I tillegg vil hard skare i overflaten hindre belastning på svakt lag ved bakken.

Fjellvær, 04.02.2023

6-10 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn opp til 900 moh om ettermiddagen. Bris fra sør, endring til liten kuling fra sørøst om ettermiddagen. -6 °C til 0 °C på 1100 moh. Skyet.

Fjellvær, 05.02.2023

6 mm i døgnet, opp mot 13 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn opp til 600 moh om ettermiddagen. Liten kuling fra nordvest, endring til frisk bris fra nordvest om kvelden. -8 °C til -2 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS