Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner på Regobs | Varsom.no.

Viktig informasjon til turister | Varsom.no

Snøskredvarsel for region Finnmarkskysten mandag 27.03.2023

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Lokalt ustabile forhold. Vær forsiktig i leområder med fokksnø, særlig i eller nært terrengfeller. Fersk fokksnø er mest utbredt nær kysten.

Skredfarevurdering

Skredfaren er hovedsakelig knyttet til fersk fokksnø. Det er særlig i ytre deler av regionen at det ventes snø og perioder med vind, så ustabile fokksnøflak er mest sannsynlig å finne der.

Hvis sola titter fram kan små skred løsne av seg selv i bratt solvendt terreng.

Det finnes lag med kantkorn i snødekket, men observasjoner tyder på at det er lite sannsynlig å løse ut skred på dette nå.

Skredproblemer

Fokksnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Nedføyket svakt lag med nysnø

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Søndag 26. mars 2023

Det er mest snø i ytre strøk av regionen, og snøen ligger ujevnt fordelt etter perioder med vind. I helga har det vært perioder med snøbyger, vesentlig i ytre strøk.

Rundt mildværsskare fra begynnelsen av mars er det lag med kantkorn. Observasjoner tyder på at dette laget mest sannsynlig ikke utgjør et skredproblem nå.
Men det er få observasjoner fra den aller sørligste delen av regionen, så her er det større usikkerhet knyttet til eventuelle vedvarende svake lag.

Det er ikke rapportert om skredaktivitet de siste dagene.

Fjellvær

Søndag 26. mars 2023

4 mm i døgnet, opp mot 12 mm i mest utsatt område. Nedbør som snø. Bris fra nordvest. -19 °C til -9 °C på 700 moh. Delvis skyet.

Mandag 27. mars 2023

4 mm i døgnet, opp mot 10 mm i mest utsatt område. Nedbør som snø. Bris fra nordvest. -19 °C til -9 °C på 700 moh. Delvis skyet.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS