Hopp til hovedinnhold

Snøskredvarsel for region Finnmarkskysten torsdag 09.02.2023

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Lokalt ustabile forhold. En skikjører kan løse ut farlige skred særlig høyt til fjells i leområder med fersk vindtransportert snø.

Skredfarevurdering

Nysnø og vind kommer først med milde temperaturer, også blir det kaldere utover dagen. Fokksnøen vil derfor feste seg godt til det gamle snødekket og stabilisere seg fortløpende. På de mest vindutsatte områdene vil det være mulig å løse ut skred som kan være farlig for en skikjører.

Skredproblem

Fokksnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Nedføyket svakt lag med nysnø

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk, 08.02.2023

Kraftig mildvær mandag til onsdag har gjort snødekket fuktig opp til rundt 5-600 moh. Mildværet har tæret veldig mye på snødekket og det er merkbart mindre snø i lavlandet.

På det høyeste toppene fortsatt vindtransport av nysnø med vind fra sørvest og innlasting av fokksnø i nordøstvendte heng.

Det svake laget av kantkorn ved bakken som har vært med oss siden starten av vinteren er fortsatt til stedet. Men mildværet har gjort det svært vanskelig å påvirke og de anses derfor ikke som et aktivt skredproblem.Fjellvær, 08.02.2023

0-3 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn opp til 400 moh om kvelden. Liten kuling fra sørvest, endring til storm fra sørvest natt til onsdag. -8 °C til 0 °C på 700 moh. Skyet. Periodevis full storm.

Fjellvær, 09.02.2023

4 mm i døgnet, opp mot 10 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn opp til 200 moh natt til torsdag. Sterk kuling fra sørvest, endring til liten kuling fra sørvest om formiddagen. -8 °C til -3 °C på 700 moh. Delvis skyet. Synkende temperatur og lavere snøgrense utover dagen. Periodevis stiv kuling.

Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS