Snøskredvarsel for Voss mandag 13.05.2019

1
Liten
Publisert:

Generelt stabile forhold. Vær varsom i bratte solutsatte fjellsider der snøoverflaten blir våt og myk.

Våt snø (løssnøskred)

Ubunden snø

Vær varsom der skredproblemet er å finne i kombinasjon med terrengfeller. Kun enkelte spesielt utsatte områder er skredutsatt.
1 - Små
Naturlig utløst
Noen bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Strålende solskinn og stigende temperaturer vil føre til at den nyeste snøen fuktes opp, og det ventes naturlig utløste skred i soleksponert terreng. Timingen er viktig, så styr unna solvendt terreng når nysnøen fuktes opp utover dagen. I skyggefulle leområder høyt til fjells kan det tenkes at det finnes et og annet ustabilt flak av nysnø, men omfanget et begrenset til de høyeste toppene øst i regionen.
Torsdag og fredag kom det litt nysnø i fjellet. Der vinden har fått tak har det lagt seg fokksnø i leformasjoner, mens det i vindskjermede områder fremdeles ligger løs og ubunden snø. I lavere fjellområder har mye av snøen smeltet vekk, og stort sett må man over 1100 -1200 moh for å finne mer eller mindre sammenhengende snødekke.
0 - 2 nedbør mm i døgnet.
Bris fra nordvest.
-7 °C til 2 °C på 1100 moh.
Plussgrader opp til 700 moh om kvelden.
Delvis skyet.

For oppdatert værvarsel se yr.no
0 mm nedbør i døgnet.
Bris fra nordvest.
-5 °C til 4 °C på 1100 moh.
Plussgrader opp til 1000 moh om ettermiddagen.
Delvis skyet.

For oppdatert værvarsel se yr.no

Observasjoner fra regObs siste 3 døgn

  1. Ekstremt (>30 mm/t)
  2. Mye nedbør (>15 mm/t)
  3. Lite nedbør (1 mm/t)
  4. Mangler data fra radar

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.