Hopp til hovedinnhold

Snøskredvarsel for region Hallingdal tirsdag 28.05.2024

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:
Begrensede varsler pga streik. 

Skredfarevurdering

Snødekket er generelt stabilt.
Men, høye temperaturer kan gi svært våt snøoverflate, og det kan være lett å løse små skred i svært bratte heng. Lokale regnbyger kan svekke snødekket der de treffer dersom de er kraftige nok.
Husk at selv små skred kan få deg ut av balanse og ha store konsekvenser om du er på feil sted, slik som i nærheten av terrengfeller.

Unngå områder under glidesprekker og hold god avstand til skavler som svekkes i varmen.

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Mandag 27. mai 2024

Sommeren er i ferd med å ta over i fjellet, og sol og høye temperaturer har smeltet en god del snø den siste uka. Men fortsatt finnes sammenhengende områder med snødekke over ca. 1100-1300 moh vestover i regionen, særlig i terreng som vender mot nord og øst. I terreng mot sør og vest er det lite snø mange steder. Snøen er grovkornet og gjennomfuktet også i høyfjellet.

Fjellvær

Mandag 27. mai 2024

10 mm i døgnet, opp mot 20 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn. Bris fra sørøst. 6 °C til 12 °C på 1400 moh. Skyet.

Tirsdag 28. mai 2024

8 mm i døgnet, opp mot 15 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn. Bris fra sørøst, endring til bris fra nordøst om kvelden. 2 °C til 13 °C på 1400 moh. Skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS