Hopp til hovedinnhold

Oppdatert informasjon om vårflommen.

Registrer flom og skredskader her  - eller i Varsom-appen. 

Snøskredvarsel for region Voss torsdag 05.05.2022

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Vær forsiktig i leområder og i bratte heng med myk våt snø. Hold avstand til fjellsider med glidesprekker.

Skredfarevurdering

Våte skred kan løsne av seg selv i bratte heng. Regn og høyere temperaturer vil øke faren for våte skred.

Det er fare for enkelte glideskred som kan løsne av seg selv. Glideskredene kan bli store og de kan løsne hele døgnet. Unngå opphold under glidesprekker.

I høyfjellet der nedbøren kan komme som snø kan det dannes ferske fokksnøflak som kan være lette å løse ut for en enkelt skiløper.

Hold god avstand til skavler.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

Skred kan løsne av seg selv i noen bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Ubunden snø

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk, 04.05.2022

Det er fortsatt godt skiføre og rikelig med snø i fjellet. Varmen den siste tiden har smeltet frem rygger og rabber, og snødekket består nå av smelteformer. I leheng mot øst ligger det flere meter snø. I sørvendte skråninger er det nå dårlig skiføre under tregrensen. Under 400-500 moh. er det overveiende barmark.

Det kan finnes kantkorn i enkelte nordvendte heng høyt til fjells, men det er ikke observert aktivitet i laget på lang tid.

Glideskred og skavlbrudd er observert i helga.

Fjellvær, 04.05.2022

1-3 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn opp til 1100 moh om ettermiddagen. Bris fra sør. -3 °C til 3 °C på 1100 moh. Skyet.

Fjellvær, 05.05.2022

5 mm i døgnet, opp mot 10 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn opp til 1400 moh om ettermiddagen. Bris fra sørvest. 0 °C til 4 °C på 1100 moh. Skyet. Av og til frisk bris. Mest nedbør lengst i vest.

Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS