Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner her: Regobs | Varsom.no

Snøskredvarsel for region Voss mandag 04.12.2023

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Det finnes vedvarende svake lag i snødekket. Vær spesielt forsiktig i indre deler av regionen og i overgangen mellom tynt snødekke og fokksnøflak.

Skredfarevurdering

Mange steder oppleves snødekket som stabilt, men vær obs på at det enkelte steder er mulig å løse ut skred i et vedvarende svakt lag av kantkorn eller rim nede i snødekket.

Det er generelt lite snø mange steder i regionen, mest snø og dermed størst skredfare i nordlige og østlige deler av regionen.

Skredproblemer

Vedvarende svakt lag (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2). Fjernutløsing er mulig.

Nedsnødd eller nedføyket kantkornet snø

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldene heller. Gjør alltid egne vurderinger eller holdt deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk, Søndag 03 desember 2023

Det er generelt lite snø i store deler av regionen. Mest i nordlige og østlige deler. Det ligger et tynt snødryss til fjorden. Avblåst på rygger og vindutsatte steder til fjells.
Over ca 700 moh ligger et eldre snødekke fra oktober i bunn. Over denne sålen ligger det nå fokksnø av ulik hardhet. Fortsatt noe løs snø i skjermede formasjoner til fjells og skogen.

Det er svake lag av kantkorn rundt skarelag og mellom gammel snøpakke og fokksnøen fra forrige uke. Det er også gjort observasjoner av nedføyket rim.
Problemet har størst utbredelse der det lå gammel snø før siste større snøfall.

Flere drønn observert i regionen siste dager. Det er gode forhold for videre danning av kantkorn og rim med værsituasjonen vi nå har.

Fjellvær

Søndag 03 desember 2023

0 mm i døgnet, opp mot 5 mm i mest utsatt område. Nedbør som snø. Bris fra sørøst. -22 °C til -8 °C på 1100 moh. Klarvær.

Mandag 04 desember 2023

Oppholdsvær. Stille/svak vind fra sørøst. -22 °C til -7 °C på 1100 moh. Klarvær.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS