Hopp til hovedinnhold

Snøskredvarsel for region Vest-Telemark torsdag 23.05.2024

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:
Generelt stabile forhold. Vær forsiktig i bratt terreng hvis snøen er våt og løs, i så fall kan det være mulig å løse ut små våte løssnøskred.

Skredfarevurdering

Generelt stabile forhold.

Torsdag ettermiddag og kveld ventes lokalt kraftige regnbyger som kan øke snøskredfaren der det ligger snø. Ellers, vil solinnstråling og høye lufttemperaturer øke sannsynligheten for våte løssnøskred på dagen. Vær forsiktig i bratt terreng hvis snøen er våt og løs, i så fall kan det være mulig å løse ut små våte løssnøskred.

Vær forsiktig i nærheten av skavler og unngå glidesprekker.

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Onsdag 22. mai 2024

Sommeren er i ferd med å ta over i fjellet ettersom det har smeltet en del snø de siste dagene. Antagelig må du over 1000 moh. og helst i terreng som vender mot nord og øst for å finne sammenhengende skiføre. Snødekket er grovkornet og gjennomfuktet også i høyfjellet.

Fjellvær

Onsdag 22. mai 2024

Oppholdsvær. Frisk bris fra øst. 1 °C til 16 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Torsdag 23. mai 2024

12 mm i døgnet, opp mot 25 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn. Bris fra øst. 5 °C til 16 °C på 1100 moh. Skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS