Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner på Regobs | Varsom.no.

Viktig informasjon til turister | Varsom.no

Snøskredvarsel for region Tromsø onsdag 17.04.2024

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:
Generelt stabile forhold. Vær varsom i bratte solutsatte fjellsider der snøoverflaten blir våt og myk.

Skredfarevurdering

Det er generelt stabile forhold. Utover dagen når sola tar tak kan det løsne enkelte små skred i bratte solvendte heng.

Det er usikkert om det fremdeles finnes og er mulig å påvirke vedvarende svake på de høyeste fjelltoppene. Om det er det kan du løse ut større skred, også fra avstand.

Skredproblemer

Våt snø (løssnøskred)

Skred kan løsne av seg selv i noen få bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Ubunden snø

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Tirsdag 16. april 2024

I helga var det mildt nesten til fjelltopphøgde som gjorde snøoverflaten våt eller fuktig. Under ca. 400 moh ble hele snøpakken grovkornet og smelteomvandla. I ettertid har snøen fryst og det har kommet et lite dryss med nysnø oppå.

I påska ble det dannet kantkorn høyt i snødekket, og observasjoner viste at dette var mulig å påvirke før mildværet i helga. Det er usikkert om dette har smelta eller blitt låst under skare, eller om det fremdeles er mulig å påvirke på de høyeste fjelltoppene. Vedvarende svake lag dypere i snødekket er ikke eit problem nå siden de er låst under hard snø.

Fjellvær

Tirsdag 16. april 2024

3-6 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn opp til 100 moh om ettermiddagen. Bris fra sørvest, endring til bris fra sørøst om ettermiddagen. -8 °C til 0 °C på 700 moh. Skyet.

Onsdag 17. april 2024

Oppholdsvær. Bris fra sørøst. -13 °C til -1 °C på 700 moh. Klarvær.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS