Hopp til hovedinnhold

Snøskredvarsel for region Trollheimen lørdag 25.03.2023

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Skredfaren øker til 2-moderat der sola gjør snøen myk. Stort sett stabile forhold ellers. Vær også obs i bratte leområder med tørr fokksnø i høyfjellet.

Skredfarevurdering

Sol og stigende temperatur utover dagen kan mykne opp snødekket og gjøre det lett å løse ut mindre skred i bratte heng. Mest utsatt er heng med ny snø som får lite vind og mye sol.
I høyden ventes fokksnøflak å ha stabilisert seg og det skal generelt stor belastning til for å løse ut skred.

Skredproblem

Fokksnø (flakskred)

Du kan løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Nedføyket svakt lag med nysnø

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Ubunden snø

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk, 24.03.2023

Det har kommet mye snø i regionen i mars og det er nå normale snømengder i fjellet og betydelig mer enn normal i lavlandet. I fjellet er snøoverflaten påvirket av sterk vind 16-17 mars. Over skoggrensa er snøoverflaten stort sett hard fokksnø og avblåst på utsatte steder. Døgnvariasjon i temperatur de siste dagene har gitt et skarelag øverst i skogen og myknet snødekket på dagtid.

Det er ikke gjort observasjoner på vedvarende svake lag i det siste. I Romsdal er svakt lag av kantkorn et aktivt problem.

Litt ny snø har myknet snøoverflaten og gir godt skiføre mange steder.

Fjellvær, 24.03.2023

2-4 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn opp til 700 moh natt til fredag. Bris fra nord. -12 °C til -2 °C på 1400 moh. Skyet. Synkende temperatur utover dagen.

Fjellvær, 25.03.2023

Ingen nedbør av betydning. Bris fra nordøst. -22 °C til -7 °C på 1400 moh. Klarvær.

Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS