Hopp til hovedinnhold

Snøskredvarsel for region Salten lørdag 04.02.2023

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Vær varsom i leområder der et vedvarende svakt lag har snødd/føyket ned. Sprekker i snødekket og drønnelyder er tydelige tegn på ustabilitet.

Skredfarevurdering

Skred kan løses ut i et svakt lag av kantkorn og/eller rim som ligger høyt i snødekket. Faren vil være størst der vinden har pakket overliggende snø til hardere flak.
Det ventes perioder med vind i fjellet som kan danne ferske fokksnøflak. Disse vil i seg selv være tynne men kan forverre problemet med ustabilt kantkorn.

Skredproblem

Vedvarende svakt lag (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2). Fjernutløsing er mulig.

Nedsnødd eller nedføyket kantkornet snø

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk, 03.02.2023

Det har vært rolig vær og ingen nedbør av betydning de siste dagene. I starten av uken kom det 10-20 cm nysnø, mest ved kysten.
Det er ubundet snø i overflaten med rim øverst mange steder. Det gamle snødekke består av skare og smelteformer uten farlig lagdeling.

Det har utvikle seg et lag av kantkorn høyt i snødekke over skaren.

Fjellvær, 03.02.2023

Oppholdsvær. Frisk bris fra sørøst, endring til bris fra sørvest om ettermiddagen. -21 °C til -8 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Fjellvær, 04.02.2023

4-8 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn opp til 200 moh om kvelden. Frisk bris fra sør, endring til liten kuling fra sør om kvelden. -23 °C til -8 °C på 1100 moh. Skyet. Usikker nedbørprognose. Stigende temperatur om kvelden.

Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS