Snøskredvarsel for region Ofoten onsdag 18.05.2022

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:

Vær forsiktig i leområder og andre terrengformasjoner som har samlet mye snø. Det kan også gå naturlig utløste løssnøskred i nysnøen i bratte solutsatte heng.

Skredfarevurdering

Det er fare for utløsning av nysnøflak i høyden etter tirsdagens snøfall kombinert med kraftig vind. Vi venter enn gradvis stabilisering av snøen utover dagen. Vær spesielt obs i skyggeområder høyt til fjells. I solvendte sider kan ferske flak løsne av seg selv når sola står på. Under ca 800 moh er snødekket veldig våt. Her vil det være mulig å løse ut små løssnøskred. Siden snødekket drener godt ventes det at det vil være stabilt mange steder.

Skredproblem

Nysnø (flakskred)

Du kan løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Råd

Snødekkehistorikk

Det har kommet 15-25 cm nysnø over 300 moh i løpet av de siste to dager. Under 700-1000 moh ble snøen fort fuktig igjen etter stigende temperatur og overgang til regn. Høyt til fjells ligger det nysnø i leområder og forsenkninger. Den gamle snøen har nå vært gjennom runde på runde med mildvær og er generelt smelteomdannet og stabilt. Stedvis er det mye vann i snøen.

Det er nå lite snø under 400 til 600 moh.

Fjellvær, 17.05.2022

15 mm i døgnet, opp mot 25 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn opp til 700 moh om kvelden. Bris fra vest, endring til liten kuling fra sørvest om ettermiddagen. -10 °C til -2 °C på 1100 moh. Skyet.

Fjellvær, 18.05.2022

Ingen nedbør av betydning. Bris fra nordvest. -6 °C til 0 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS