Hopp til hovedinnhold

Snøskredvarsel for region Nord-Troms torsdag 30.05.2024

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:
Begrensede varsler pga streik.

Skredfarevurdering

Generelt stabile forhold. Temperaturen holder seg varm og snøen tiner fort. Der det er snø og bratt nok, vil det alltid være en viss risiko for skred. Vi er fortsatt i en periode hvor skavlbrudd og glideskred kan forekomme. Unngå områder under synlige glidesprekker og hvor snøen ligger på bratte svaberg.

Vær også obs i bratte heng der det kan bli mulig å løse ut små, våte løssnøskred.

Skredproblemer

Våt snø (løssnøskred)

Skred kan løsne av seg selv i noen få bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Ubunden snø

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Onsdag 29. mai 2024

Snødekket er smelteomvandlet og grovkornet høyt til fjells. Snøgrensen kryper stadig oppover men ligger i hovedsak fra 300-600 moh. Vestvendte sider der solen har tatt er den høyest. Det er stedvis råtten snø rundt framstikkende steiner og svake snøbroer over elver.

Fjellvær

Onsdag 29. mai 2024

Ingen nedbør av betydning. Bris fra sørøst. 2 °C til 12 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Torsdag 30. mai 2024

2-5 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn. Frisk bris fra sørøst. 5 °C til 15 °C på 1100 moh.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS