Snøskredvarsel for region Lyngen lørdag 28.05.2022

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:

Vær varsom i bratte heng med myk våt snø. Soleksponerte heng er mest utsatt. Hold avstand til skavler og fjellsider med glidesprekker.

Skredfarevurdering

Varslet nedbør ventes å ikke ha betydning for skredfaren. Snødekkets stabilitet styres av solinnstråling og eventuell gjenfrysing om natta. I fjellsider med våt og myk snø vil skiløpere kunne løse ut middels store skred. Ved hard og bærende snøoverflate vil skredfaren være liten. Hold god avstand til glidesprekker og skavler.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Råd

Snødekkehistorikk

Regionen har et vårlig snødekke, der snøoverflaten består av smelteomvandla snø. Denne er i hovedsak våt, men på de høyeste toppene kan det være skare om morgenen der det har vært klarvær og skygge om natta.

I enkelte områder, høyt til fjells, har det inntil nylig vært påvist kantkornlag i snødekket. Varmt vær til fjelltopphøyde og avtagende naturlig utløst skredaktivitet de siste dagene gjør at kantkornlag ikke lenger vurderes som aktivt skredproblem.

Onsdag og torsdag ble det registrert flere naturlig utløste str. 2 og 3 skred ved Pollfjellet og i Lavangsdalen.

Fjellvær, 27.05.2022

Ingen nedbør av betydning. Frisk bris fra sørøst, endring til frisk bris fra nordøst om formiddagen. 0 °C til 8 °C på 1100 moh. Skyet.

Fjellvær, 28.05.2022

2-4 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn opp til 1400 moh om kvelden. Frisk bris fra nordøst, endring til frisk bris fra øst om ettermiddagen. -2 °C til 5 °C på 1100 moh. Skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS