Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner på Regobs | Varsom.no.

Viktig informasjon til turister | Varsom.no

Snøskredvarsel for region Indre Troms torsdag 04.04.2024

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Unngå områder med fersk fokksnø, den kan ligge på svakt lag av kantkorn. Snødekket er noen steder svært hardt og glatt, og det er fare for utglidning.

Skredfarevurdering

Du kan løse ut skred enkelte steder der det har lagt seg fokksnøflak. Fokksnøen kan ligge på et svakt lag av kantkorn eller ha dårlig binding til glatt skare.

Vær obs på at det gamle snødekket noen steder er svært hardt og glatt. Det er fare for utglidning og små skred kan ha store konsekvenser.

Skredproblemer

Vedvarende svakt lag (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2). Fjernutløsing er mulig.

Nedsnødd eller nedføyket kantkornet snø

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Onsdag 3. april 2024

Snødekket er noen steder svært hardt og glatt. Det er generelt litt løssnø på snøoverflata, men noen steder også fokksnø med tydelige vindtegn.

Under den lause snøen ligg det stadvis lag av rim og/eller kantkorn. Det finnast også vedvarande svake lag djupare i snødekket, men det er usikkert kor lett det er å påverke desse.

Tirsdag ble det observert drønn i snødekket.

Fjellvær

Onsdag 3. april 2024

3-6 mm nedbør i døgnet. Nedbør som snø. Frisk bris fra sørvest, endring til frisk bris fra nordøst om ettermiddagen. -24 °C til -10 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Torsdag 4. april 2024

Oppholdsvær. Bris fra sørøst. -27 °C til -13 °C på 1100 moh. Klarvær.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS