Hopp til hovedinnhold

Snøskredvarsel for region Indre Fjordane fredag 24.05.2024

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:
Generelt stabile forhold. Vær forsiktig i bratt terreng i høyfjellet hvis snøen er våt og løs. Her er det fortsatt mulig å løse ut små våte løssnøskred.

Skredfarevurdering

Snødekket er generelt stabilt, men det kan være lett å løse ut små skred i svært bratte heng om snøen er veldig våt. Nordvendte heng kan bli mer utsatt der regnbygene treffer.
Skredproblemet antas å være mest fremtredende i Sunndalsfjella.

Vær forsiktig i nærheten av skavler og under glidesprekker.

Skredproblemer

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Ubunden snø

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Torsdag 23. mai 2024

Sommeren er i ferd med å ta over i fjellet ettersom det har smeltet mye snø i mai. I skyggesider finnes det lokalt skiføre fra 800 moh, men generelt må du over 1000 moh. for å finne sammenhengende skiføre. Snødekket er grovkornet og gjennomfuktet også i høyfjellet.

Fjellvær

Torsdag 23. mai 2024

Ingen nedbør av betydning. Frisk bris fra sørøst. 4 °C til 17 °C på 1400 moh. Delvis skyet. Periodevis liten kuling.

Fredag 24. mai 2024

3-7 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn. Bris fra sørøst, endring til bris fra nordvest om ettermiddagen. 3 °C til 16 °C på 1400 moh. Delvis skyet.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS