Hopp til hovedinnhold

Snøskredvarsel for region Hardanger torsdag 23.05.2024

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:
Generelt stabile forhold. Vær forsiktig i bratt terreng hvis snøen er våt og løs, i så fall kan det være mulig å løse ut små våte løssnøskred.

Skredfarevurdering

Generelt stabile forhold.

Der det er snø vil faktorer som solinnstråling, utstråling om natta og lufttemperatur påvirke skredfaren. Vær forsiktig i bratt terreng hvis snøen er våt og løs, i så fall kan det være mulig å løse ut små våte løssnøskred.

Unngå områder under glidesprekker og hold god avstand til skavler.

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Onsdag 22. mai 2024

Sommeren er i ferd med å ta over i fjellet ettersom det har smeltet en del snø de siste dagene. Antagelig må du over 900-1000 moh. og helst i terreng som vender mot nord og øst for å finne sammenhengende skiføre. Snødekket er grovkornet og gjennomfuktet også i høyfjellet.

Det er generelt mer snø i indre deler av regionen.

Fjellvær

Onsdag 22. mai 2024

Oppholdsvær. Liten kuling fra sørøst. 0 °C til 14 °C på 1400 moh. Delvis skyet.

Torsdag 23. mai 2024

2 mm i døgnet, opp mot 8 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn. Liten kuling fra sørøst. 3 °C til 11 °C på 1400 moh. Delvis skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS