Hopp til hovedinnhold

Snøskredvarsel for region Hallingdal fredag 24.05.2024

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:
Generelt stabile forhold. Vær forsiktig ved våt og løs snø i bratt terreng, det kan være mulig å løse ut små, våte løssnøskred. Vær obs i nærheten av skavler.

Skredfarevurdering

Generelt stabile forhold.

Det kan ventes enkelte regnbyger, lokalt kraftige regnbyger, som kan øke snøskredfaren der det ligger snø. Ellers vil solinnstråling og høye lufttemperaturer opprettholde muligheten for våte løssnøskred på dagen. Vær forsiktig i bratt terreng hvis snøen er våt og løs, i så fall kan det være mulig å løse ut små, våte løssnøskred.

Vær også forsiktig i nærheten av skavler og unngå områder med glidesprekker.

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Torsdag 23. mai 2024

Sommeren er i ferd med å ta over i fjellet, og sol og høye dagtemperaturer har smeltet en god del snø den siste uka. Men fortsatt er det store sammenhengende områder med snødekke over ca. 1000 moh vestover i regionen, særlig i terreng som vender mot nord og øst. Snøen er grovkornet og gjennomfuktet også i høyfjellet, noen av de siste nettene har det så vidt vært nattefrost enkelte steder.

Fjellvær

Torsdag 23. mai 2024

16 mm i døgnet, opp mot 25 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn. Bris fra øst. 4 °C til 14 °C på 1400 moh. Skyet.

Fredag 24. mai 2024

2 mm i døgnet, opp mot 10 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn. Bris fra øst. 5 °C til 14 °C på 1400 moh. Delvis skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS