Snøskredvarsel for region Hallingdal lørdag 21.05.2022

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:

Regn fører til fare for naturlig utløste skred. Unngå ferdsel under skavler.

Skredfarevurdering

Der nedbør kommer som regn forventes det noen naturlig utløste våte snøskred. På de høyeste fjelltoppene ventes nysnø å binde seg godt til underliggende snø. Skavler vil svekkes av regn og kan brekke.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

Skred kan løsne av seg selv i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Lengst vest i regionen finnes det fremdeles sammenhengende områder med snø i øst-, og nordvendt terreng over 1200 moh. Etter en snøfattig vinter er det nå lite snø igjen øst i regionen. Snøoverflaten består av smelteformer som har gjennomgått flere smelte/fryse runder. På større snøfelt kan snøen være bærende, men mange steder er snødekket råttent, spesielt i nærheten av vegetasjon og steiner.

Fjellvær, 20.05.2022

4 mm i døgnet, opp mot 12 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn. Bris fra sørøst. 0 °C til 14 °C på 1400 moh. Delvis skyet. Skyer til utover dagen. Utrygt for byger.

Fjellvær, 21.05.2022

10 mm i døgnet, opp mot 18 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn opp til 1600 moh om ettermiddagen. Bris fra sørøst. 0 °C til 6 °C på 1400 moh. Skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS