Snøskredvarsel for region Finnmarkskysten fredag 03.12.2021

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:

Lokalt ustabile forhold. Vær forsiktig i leområder med fokksnø, særlig i eller nært terrengfeller. Det finnes områder med vedvarende svake lag i snødekket.

Skredfarevurdering

Rolige værforhold gir fokksnøflakene tid til å stabilisere seg, men kulda gjør at stabiliseringen går sakte. Enkelte steder kan fokksnøflak ligge på vedvarende svake lag, men utbredelsen av dette er usikker. Vi antar at det er lett å løse ut skred enkelte steder. Fjernutløsning av skred kan ikke utelukkes. Husk at selv små skred kan være farlige, særlig nå som det er mye oppstikkende steiner.

Skredproblem

Vedvarende svakt lag (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2). Fjernutløsing er mulig.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Snøoverflaten over skoggrensen er mange steder vindpakket og hard. Onsdag var det kraftig vind fra øst og lokalt mye snøtransport inn i lenheng.

Fokksnøflakene ligger stort sett på nedsnødd nysnø som er under oppbyggende omvandling. Det er ingen observasjoner av snødekkestabilitet de siste tre dagene. Men i naboregion, Vest-Finnmark, er det observert drønn, skytende sprekker og fjernutløste skred i skoggrensa.

Fjellvær, 02.12.2021

1 mm i døgnet, opp mot 6 mm i mest utsatt område. Nedbør som snø. Frisk bris fra nordøst. -12 °C til -7 °C på 700 moh. Delvis skyet.

Fjellvær, 03.12.2021

0-3 mm nedbør i døgnet. Nedbør som snø. Bris fra sørøst. -22 °C til -12 °C på 700 moh. Delvis skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS