Snøskredvarsel for region Finnmarkskysten fredag 28.05.2021

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:

Generelt stabile forhold. Men vær varsom om det kommer mye regn eller der det er fokksnøansamlinger i høyden.

Skredfarevurdering

Fredag synker temperaturen. Det kan komme litt nedbør og vind, og til fjells vil dette komme som snø. Det kan i enkelte få leheng bygge seg opp ferske fokksnøflak som kan være mulig å løse ut, men disse stabiliserer seg relativt raskt. Under mildværsgrensa vil lavere temperaturer føre til et mer stabilt snødekke, men om det kommer mer regn enn prognosene tilsier kan det gå ett og annet smått og vått løssnøskred også denne dagen. Forholdene kan være annerledes ved Gaissene, men dette er usikkert siden vi ikke har observasjoner derfra.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Det har vært stor snøsmelting den siste tiden, noe som har gjort at snøgrensa har blitt høyere, og det er lite snø lengst ut på kysten og i sørvendte hellinger. Den snøen som finnest er i hovedsak blitt smelteomvandlet, og veksler mellom våt grovkornet snø og skare. Det kan muligens være andre forhold på indre strøk, f.eks ved Gaissane.

Fjellvær, 27.05.2021

1-3 mm nedbør i døgnet. Frisk bris fra vest, endring til stiv kuling fra sørvest om formiddagen. -2 °C til 2 °C på 700 moh. Skyet. Lavere temp utover dagen

Fjellvær, 28.05.2021

1-3 mm nedbør i døgnet. Frisk bris fra nordvest, endring til bris fra nordvest om ettermiddagen. -4 °C til -1 °C på 700 moh. Skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS