Snøskredvarsel for region Finnmarkskysten torsdag 27.05.2021

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:

Det er generelt stabil snø. Vær varsom om du finn svært våt snø, særleg i terrengfeller, sidan det kan gå våte laussnøskred.

Skredfarevurdering

Generelt er det stabil snø, med et smelteomvandla snødekke som har gode bindinger. Det er ikke ventet skred, men et og annet lite vått løssnøskred kan ikke utelukkes. Vær varsom der snøen er snøen er svært våt, spesielt i terrengfeller. Forholdene kan være annerledes ved Gaissane, men dette er usikkert siden vi ikke har observasjoner derfra.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Råd

Snødekkehistorikk

Det har vært stor snøsmelting den siste tiden, noe som har gjort at snøgrensa har blitt høyere, og det er lite snø lengst ut på kysten og i sørvendte hellinger. Den snøen som finnest er i hovedsak blitt smelteomvandlet, inkludert de vedvarende svake lagene som fantes tidligere på sesongen. Snøoverflata veksler mellom våt grovkornet snø og skare. Det kan muligens være andre forhold på indre strøk, f.eks ved Gaissane.

Fjellvær, 26.05.2021

Oppholdsvær. Stille/svak vind fra nordøst. -5 °C til 3 °C på 700 moh. Delvis skyet.

Fjellvær, 27.05.2021

1-3 mm nedbør i døgnet. Frisk bris fra vest, endring til stiv kuling fra sørvest om formiddagen. -2 °C til 2 °C på 700 moh. Skyet. Lavere temp utover dagen

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS