Hopp til hovedinnhold

Snøskredvarsel for region Finnmarkskysten fredag 24.05.2024

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:
Generelt stabile forhold, men i de bratte hengene der snøen fremdeles er veldig våt kan det være mulig å løse ut våte skred.

Skredfarevurdering

Generelt stabile forhold og ikke noe utpreget skredproblem. Der hvor det ikke er kaldt nok og snøen ikke fryser til, vil det være mulig å løse ut små, våte skred. Husk at selv små skred kan få deg ut av balanse og ha store konsekvenser om du er på feil sted, slik som i nærheten av terrengfeller.

Unngå også heng under skavler.

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Torsdag 23. mai 2024

Snødekket er stort sett smelteomvandlet og gjennomfuktet. Den ferske fokksnøen fra starten av uken er trolig påvirket av mildværet torsdag, selv i høyfjellet. I sørvendte fjellsider er det for det meste bart, spesielt kystnært. Ustabile snøbroer over elver og råtten snø rundt fremstikkende steiner gjør skiferdsel utfordrende.

Fjellvær

Torsdag 23. mai 2024

Ingen nedbør av betydning. Bris fra sør, endring til frisk bris fra sørvest om kvelden. 2 °C til 10 °C på 700 moh. Skyet.

Fredag 24. mai 2024

3 mm i døgnet, opp mot 8 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn. Sterk kuling fra vest, endring til liten kuling fra nordvest om kvelden. -2 °C til 2 °C på 700 moh. Skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS