Økt snøskredfare i fjellet på Vestlandet fra i kveld

Publisert:

På grunn av mye nysnø i fjellet forventer snøskredvarslingen at det kan gå noen naturlig utløste snøskred i høyfjellet på Vestlandet. Det er meldt aller mest nedbør i Rogaland og Hordaland. Faren øker i kveld og varer så lenge det er høy nedbørintensitet – trolig til utpå dagen tirsdag.

Kilde: xgeo.no

Over 1200 moh kan det komme opp mot 50 cm nysnø i Rogaland og Hordaland mandag kveld og frem til tirsdag morgen. Dette i kombinasjon med kraftig vind fra vest vil kunne bygge opp større ustabile flak av nysnø i østvendte leformasjoner. På 1000 moh vil det også komme nysnø i kveld, men temperaturen vil stige i løpet av natten slik at nedbøren går over til regn. Regn på snø vil gi fare for våte naturlig utløse snøskred.

                       

Send inn dine observasjoner

Last ned appen regObs og send inn observasjoner av faretegn og ferske skred, slik at både snøskredvarslingen og andre kan bli advart om økt snøskredfare!

 

Gjør deg klar for vinteren

La dette være en god påminnelse om å gjøre deg klar for vinteren. Sjekk at utstyret funker og bytt batteri på din sender/mottaker.

På Varsom.no finner du en egen side om snøskredfare tidlig i sesongen, se: http://www.varsom.no/snoskredskolen/snoskredfare-i-haustsno/.

 

Snøskredvarsler

Daglig snøskredvarsler kan du lese på varsom.no fra 1.desember. Men vi følger med fra nå og vil sende ut varsler om snøskredfaren skulle øke til faregrad 4-stor eller faregrad 5-meget stor. I tillegg vil vi lage nyhetssaker ved store snøfall.