Hopp til hovedinnhold

Rødt farevarsel for flom og skred onsdag 12. januar

Publisert: 11.01.2022

NVE oppgraderer farevarselet for flom, jord-, sørpe- og flomskred fra oransje til rødt nivå for deler av Midt-Norge og Vestlandet. Dette er en ekstrem situasjon som forekommer svært sjeldent, som krever tett oppfølging og kan føre til store skader.

Tirsdag formiddag har NVE oppgradert farevarselet for jord, - sørpe og flomskred fra oransje til rødt nivå for deler av Trøndelag, Møre og Romsdal og Vestland fylke. Flomvarselet er også oppgradert til rødt nivå for deler av Trøndelag og Møre og Romsdal.

Årsaken er ekstremværet Gyda som vil bringe med seg mildvær, vind og ekstremt mye regn onsdag og torsdag.

Fra før av har snøskredvarslingen varslet om stor snøskredfare fra Hardanger i sør til Ofoten i Nord. Stor fare for mye regn, stor flom, flere skred og isgang | Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) (ntb.no)

NVE følger situasjonen tett, og vil oppdatere farevarslene daglig. Følg med på varsom.no og abonner på farevarsler på SMS (tjenesten er gratis). Hjelp oss med å gjøre varslene våre bedreregistrer observerte skred og flomhendelser og overvann på avveie i Regobs - Varsom 

Les også: Stor fare for mye regn, stor flom, flere skred og isgang | Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) (ntb.no) og Forebygg flom- og jordskredskader - Varsom