Hopp til hovedinnhold

Varsom-app/Regobs - Om data, vilkår for bruk og tilgjengelighet

Om data og vilkår for bruk

Varsom-app/Regobs gjør det mulig for alle å bidra med og bruke data, også via API. Regobs brukes av Snøskredvarslingen, Isvarslingen og Flom- og jordskredvarslingen ved NVE. Regobs brukes også av privatpersoner og andre organisasjoner som gjør farevurderinger. Du får tilgang til systemet i Varsom appen, på www.regobs.no og gjennom et API. Regobs er en tjeneste som leveres av NVE og Statens vegvesen

Disse brukervilkårene og dataretningslinjene gjelder for Varsom appen og Regobs systemet.

Regobs behandler data som ferskvare. Når data er registrert så er observasjonene tilgjengelig for alle å lese. Observasjoner kan kun endres eller slettes inntil 48 timer etter at de er registrert.

Bruk observasjonene og kartene på eget ansvar. Det kan forekomme feil og mangler.

Data på Regobs produseres av brukerne og foreligger 'som den er'. Den kan inneholde feil og utelatelser. NVE har ikke ansvar for feil, mangler og vurderinger som produseres av brukerne.

Antall stjerner (1-5) beskriver kompetansenivået til den som leverer observasjoner. Uten stjerner er kompetansen ukjent eller lav.

Her kan du lese mer om hva stjernene/kompetansenivåene betyr

Kallenavn er et navn som er synlig for alle og assosierer deg med observasjoner du gjør. Du kan velge deg et navn som tilkjennegir deg eller anonymiserer deg som du selv ønsker. Du kan når som helst endre kallenavnet ditt.

En bruker kan slette seg på NVE-konto, i så fall endres kallenavnet på alle observasjoner lagt inn av brukeren til «anonym». Observasjonene forblir tilgjengelig i Regobs.

Regobs data er lisensiert under Norsk lisens for offentlige data (NLOD) som er kompatibel med CC Navngivelse 4.0 Norge (CC BY 4.0). Lisensteksten finner du på data norge og creative commons.

Når du publiserer bilder på observasjoner i Regobs aksepterer du at bildene kan gjenbrukes (lisensiert under NLOD). Det er ikke tillatt å legge inn bilder av artikler eller annet innhold som ligger bak en betalingsmur

Navngivelse av data fra en bestemt kilde (for eksempel et bilde eller én observasjon) henvises det til den aktuelle observatøren og Regobs. 

Les mer om vilkår for bruk her.

Tilgjengeligheterklæring for Varsom app

Se vår tilgjengelighetserklæring på uustatus.

Vi oppdaterer appen jevnlig med de nyeste systemoppgraderingene som automatisk forbedrer universell utforming for brukerne. Vi jobber med å legge til rette for å følge krav i WCAG 2.1. I appen har vi et tydelig og faglig språk i skjemaene og i appen for øvrig. 

Hjelp oss å si ifra om manglende tilgjengelighet. Er det noe som ikke fungerer som det skal, eller er språket vanskelig å forstå? Er det noe som hindrer funksjonalitet, eller går du glipp av innhold? Vi setter stor pris på tilbakemeldinger! Send oss en e-post: regobs@nve.no