Tune deg inn på skisesongen med Skredpodden

Publisert:

Snøskredvarslingen i Norge og CARE/UiT lanserer Skredpodden. Den nye podden skal  gjøre folk i stand til å ta trygge valg i vinter. 

Se etter denne logoen når du søker opp første episode av Skredpodden

I år har Snøskredvarslingen i Norge og Center for Avalanche Research and Education (CARE) laget en podcastserie kalt Skredpodden. Podcasten er for de som vil til fjells – og tilbake igjen. 

Atferdsøkonom, frivillige og filmprodusenter

Skredpodden er en erstatning for de populære skredkveldene som normalt holdes i vinterhalvåret, men som i år ikke arrangeres av hensyn til smittevernregler. Målet er å hjelpe folk til å ta trygge valg på tur og forebygge skredhendelser.

– I Skredpodden har vi invitert gjester fra ulike fagfelt og disipliner, blant annet en atferdsøkonom, ski- og skuterkjørere, frivillige i redningstjenesten, skredvarslere og skifilmprodusenter. Felles for de alle er at de ønsker å dele sine erfaringer og kunnskap med lytterne våre, sier seksjonssjef i NVE og forsker ved CARE Rune Engeset.

Ny episode på torsdager

Nye episoder av Skredpodden publiseres hver torsdag på starten av sesongen, og annenhver torsdag utover sesongen.

– Håpet er at vi har laget en podcast som både toppturentusiaster, turgåere og skuterkjørere kommer til å høre på i bilen på vei til fjells, mens de prepper ski eller mekker skuter, sier programleder i Skredpodden og forsker ved CARE Audun Hetland.   

Lytt til Skredpodden på SpotifyPodcast Addict, Pod ChaserDeezer, Player FM og Podcast Index eller Buzzsprout.

 

Center for Avalanche Research and Education (CARE) er et kompetansesenter for forskning og utdanning ved UiT Norges arktiske universitet, i samarbeid med NVE.

 

Rune Engeset, seksjonssjef i NVE og forsker ved CARE: tlf 990 38 868

Audun Hetland, forsker ved CARE/UiT: tlf 930 41 612