Hopp til hovedinnhold

Varslingssesongen avsluttes 31. mai

Publisert: 31.05.2023

Den ordinære regionale varslingssesongen avsluttes 31.mai. Mens det varsles faregrad 1-liten i samtlige regioner i sør, er det lite som minner om sommer i lengst nord i Norge.

Mange steder må skiene bæres til fjells om man vil på skitur

Mens det i sør generelt varsles stabile forhold og faregrad 1-lav, holder vinteren og stand i mange av de nordlige regionene. Både i regionene Tromsø og Lyngen forventes det nedbør som snø i høyden, og dermed faregrad 3-betydelig og nysnøflak som skredproblem.

Skal man til fjells og ferdes i bratt, snødekt terreng, må man fortsatt vurdere skredfaren. Siden vi er flinkere sammen, oppfordrer vi alle til fortsatt å dele sine observasjoner med på Varsom Regobs også utover sommeren.

Med varslingssesongen som nå avsluttes, vil vi gjerne takke alle observatørene våre for innsatsen gjennom hele vinteren. Observatørene er ryggraden i snøskredvarslingstjenesten, og uten deres innsats ville vi ikke vært i stand til å lage gode snøskredvarsel. Vi ønsker også å takke til de av brukerne våre som har sendt inn frivillige observasjoner. Deres ekstra øyne og ører har hjulpet oss med å få et mer omfattende bilde av snøforholdene, noe som har gjort det mulig for oss å gi mer presise varsel.

Vi starter opp igjen 1.desember 2023 med den regionale snøskredvarslingen, men vit at vi alltid følger med, og varsler også utenom den ordinære snøskredsesongen (1.desember til 31. mai), om skredfaren skulle bli stor eller meget stor.