Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner på Regobs | Varsom.no.

Viktig informasjon til turister | Varsom.no

Stor snøskredfare i deler av Troms og Finnmark

Publisert: 30.03.2023

Det er ventet stor snøskredfare nord i Troms og i Vest-Finnmark torsdag og fredag. Det er fare for at det vil løsne store skred av seg selv. Enkelte skred kan også bli svært store og nå langt utover flatere områder. Snøskredvarslingen / NVE anbefaler å unngå alt skredterreng, både løsneområder og utløpsområdene for skred.

Mye nysnø og kraftig vind er ventet både torsdag og fredag i Nord-Troms, Lyngen og Vest-Finnmark. Dette legger seg over et snødekke som fra før er svakt.

-Faren for skred vil være stor de neste dagene i Troms, påpeker vaktleder Solveig Ø. Kosberg og gir følgende råd: Hold god avstand til bratte fjellsider. Vi forventer at det vil løsne mange skred de neste dagene av seg selv. Der det kommer mest snø vil skredene også kunne bli svært store og de vil kunne nå langt utover flate områder.

Usikkerhet

Det er usikkert hvor de største nedbørsmengdene vil treffe og det er usikkert hvor mye snødekket tåler av belasting før skredene løsner. Følg med på oppdaterte varsler på varsom.no. Varslene for de to neste dagene kommer ut senest kl.16 dagen før.

-Vi oppfordrer alle til å sende inn observasjoner på hvor mye nysnø som kommer i varsom-appen der du er, og meld inn ferske skred hvis du ser det. Varslene blir mye mer presise om vi får inn mange observasjoner, oppfordrer Kosberg avslutningsvis.