Sesongslutt for snøskredvarslingen

Publisert: 30.05.2022

Sesongen med daglig oppdaterte, regionale snøskredvarsler slutter 31. Mai. Snøskredvarslingen takker for sesongen og sender en ekstra takk til alle, både frivillige og observatører, som har delt observasjoner gjennom Varsom Regobs-appen i vinter.  

Under tregrensen er skisesongen tilnærmet over, slik som her i Valnesfjord 28. Mai 2022. Foto: torbjorn@obskorps // Regobs

Sesongen er slutt 31. mai

Mai går mot slutten og sommervarmen gjør at snøen smelter fort i de fleste regionene. Snøskredvarslingen sitt siste ordinære, regionale varsel gjelder for 31. mai, og vi vil kun sende ut nye varsler dersom det ventes stor eller ekstrem stor snøskredfare. 

Vi starter opp igjen 1. desember med daglige varsel for samtlige 24 regioner i Norge. 

Vær obs på våte skred på sommerskituren

Nå som det er varmt vær i kombinasjon med sol mange steder så kan vanninnholdet i snøen øke raskt. Det vil være mulig å løse ut våte løssnøskred enkelte steder. Slike skred blir ikke nødvendigvis store, men med våt, tung snø kan selv små skred være skadelige, spesielt nær terrengfeller. Du kan lese flere tips om skredfare på vårens og sommerens skiturer her: Snøskredfare i vår- og sommersnø | Varsom.no 

Takk for hjelpen!

 Vi i Snøskredvarslingen ønsker å takke alle observatører og frivillige som har sendt inn observasjoner i regobs i løpet av sesongen! Vi er helt avhengige av disse observasjonene for å kunne lage et godt varsel, og håper alle blir med på laget igjen neste sesong! Når du deler det du ser og hører i Regobs blir både varslene bedre og du gjør andre som ferdes i fjellet oppmerksomme på det samme.  

Husk at du også kan registrere andre naturfarer som svekket is, flom og jordskred i Regobs. Da andre varslingstjenestene i Varsom setter like stor pris på et bilde av flom som vi i snøskredvarslingen setter pris på et bilde av snø- og snøskredforholdene.