Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner på Regobs | Varsom.no.

Viktig informasjon til turister | Varsom.no

NVE lanserer app med bratthetskart

Publisert: 20.03.2017

Med den nye regObs appen fra NVE i samarbeid med Statens Vegvesen, får du nå bratthetskart og mulighet til å hente både egne og andres observasjoner. Nyheten vil være til stor hjelp for turfolk i vinterkledde fjell.

Utsnitt av den nye regObs med kartfunksjon.

RegObs som applikasjon brukes for å registrere observasjoner i fjellet, det være seg snøskredaktivitet, faretegn eller observasjoner om snødekket for å nevne noe. Nå lanserer NVE sammen med Statens Vegvesen en ny versjon av regObs som vil være til stor hjelp for turfolk i fjellet.

Den største nyheten er kartfunksjonen med GPS, hvor du blant annet kan velge bratthetskart. Det er også mulig å laste ned kart gratis slik at funksjonen virker uten mobildekning.

I kartfunksjonen kan du også enkelt hente både egne og andres observasjoner. Selvfølgelig kan du fortsatt legge inn observasjoner som vil være særdeles viktig for snøskredvarslingen. Nå kan også observasjonene være til stor nytte for brukeren.

RegObs er en registreringside for naturfarerelaterte observasjoner. Du registrer deg som en bruker enten på nett, eller laster ned applikasjon på App store eller for Android.
Data fra regObs brukes av de nasjonale varslingstjenestene, men er også tilgjengelig for andre som vil gjøre egne vurderinger. Det er mulig å registrere observasjoner for naturfarer på snø, is, vann og jord

Link til nedlastning av regObs:

https://play.google.com/store/apps/details?id=no.nlink.nve&hl=no

https://itunes.apple.com/no/app/regobs/id584767961?l=no&mt=8